I naredne sezone u Zvezdi? Crveno-beli ne žele da ga prodaju!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

ljutice bogdana

I naredne sezone u Zvezdi? Crveno-beli ne žele da ga prodaju!

Na ovo nismo navikli

Objavljeno:

Crvena zvezda je izvesnom prodajom Žan Filip Krasoa u Pariz dodatno popunila kasu, mada će igrački opus ofanzivca rodom iz Štutgarta biti idealan poligon za razmenu mišljenja. Gledajući talenat – Kraso je morao da ostane. Ali gledajući potrebe modernog fudbala i trenerske principe Vladana Milojevića, teško da bi nekadašnji član Sent Etjena dobio šansu u kontinuitetu.

Crveno-beli su pristojno finansijski prošli, pošto je Žan Filip Kraso pre godinu dana stigao na Marakanu kao slobodan igrač. I ostavio je trag i brojna pitanja iza sebe, kao na primer koliki bi mu bili dometi da mu je radna etiketa na nivou suvog talenta.

Žan Filip Kraso
Žan Filip Kraso foto: Starsport

Raspravljaće se do kraja prelaznog roka i do početka kvalifikacija za Ligu šampiona o brojnim temama unutar rukovodstva Crvene zvezde i u navijačkom puku.

Koliko je pojačanja potrebno za elitno klupsko takmičenje?

Da li je Vladanu Milojeviću neophodna još jedna prava šestica, odnosno nadograđena verzija Branka Jovičića?

Može li Puma Rodrigez da zameni Osmana Bukarija, i ko će biti prvi bonus tima?

Vladan Milojević
Vladan Milojević foto: Starsport©

Ta pitanja će biti otvorena u bližoj i daljoj budućnosti, ali o jednoj temi vlada konsenzus kada se u priču uključe sve Zvezdine strukture. Ne postoji, bar se tako čini iz sadašnje perspektive, ponuda koja bi naterala najuže rukovodstvo Crvene zvezde da u beli svet pusti Mirka Ivanića. Imao je Zvezdin vezista bolje sezone od prethodne, sa mnogo jačim brojkama, ali je ponovo pokazao da je možda i osnovni začin šampionskog tima.

Govorimo o uticaju na igru, kao i o Ivanićevom kompletnom paketu. Postoje ljudi u stručnom štabu Vladana Milojevića koji će vam reći da je Mirko Ivanić personifikacija svega onog što Zvezdin igrač treba da predstavlja i da on, iako nenametljiv, može da bude pravi učitelj života i fudbala talentovanim klincima iz škole.

Nije to nikakva nauka, niti treba biti fudbalski potkovan kao Filip Đuričić, pa reći da je nekadašnji reprezentativac Crne Gore mnogo bolji igrač od njegove suve tržine vrednosti. Imao je Mirko Ivanić i prošlog i ovog leta šansu da obezbedi buduća pokolenja, pošto su postojale priče i ponude o odlasku iz Saudijske Arabije.

Mirko Ivanić
Mirko Ivanićfoto: Starsport

Rukovodstvo Crvene zvezde je bilo rigidno u stavu. Nije ni razmatralo ponude ispod Ivanićeve izlazne klauzule. Mada je bilo na stolu i ponudu od 4.000.000 evra. Slična priča ponovila se i početkom letnjeg prelaznog roka. Imao je Mirko Ivanić poziv iz Rusije, čak na talonu i faraonsku platu koja bi „žacnula“ svakog normalnog profesionalca. Ali na Marakani nisu želeli previše da se obaziru. Tim pre što su prodaje Osmana Bukarija i Marka Stamenića doneke u kasu srpskog šampiona 12.500.000 evra.

U taj stav, oko nedodirljovosti Mirka Ivanića, uklopio se i trener Vladan Milojević. Videlo se to i po reakciji na Zlatiboru, kada je u klupsku kameru saopštio da je momak iz Bačkog Jarka dobio prinovu.

- Od danas smo bogatiji za još jednu zvezdašicu. Mirko je divna osoba, i zaslužio je ovo što mu se dešava. Nadam se da neće stati na jednom detetu - rekao je Vladan Milojević.

Mirko Ivanić
Mirko Ivanić foto: Starsport

Svesno je Crvena zvezda propuštala zarade kada je u pitanju Mirko Ivanić, što nije zdrava tržišna logika, jer je reč o igraču rođenom 1993. godine. Sportski to je bila dobra odluka. I kada je bio u minus fazi, Ivanić je bio značajan Vladanu Milojeviću, Dejanu Stankoviću i Milošu Milojeviću. Imaju na Marakani prečih briga, ali će već u septembru morati da razmišljaju o tome vide li Mirka Ivanića u budućnosti kao stožera tima. Ugovor mu ističe leta 2025. godine.

Ali to je daleka budućnost. Bliža kaže da crveno-beli imaju nultu toleranciju kada su u pitanju pozivi za osvajača šest šampionskih titula, i jednog od najboljih igrača novije ere.

Dakle, male su šanse da Zvezda pusti Ivanića, miljenika Delija, što svakako raduje pristalice crveno-belih. Pokazao je Mirko proteklih sezona koliko je važan šraf tima.

Sa druge strane, ovakva odluka Zvezdine uprave pomalo i iznenađuje, sa obzirom da je do sada uglavnom svaku ponudu za igrača prihvatala.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Mozzart sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.